EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: $42 млрд. за широколентов интернет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: $42 млрд. за широколентов интернет

mail07:35 | 30.06.2023прегледи 689 коментарикоментари 0


Очаква се американският президент Джо Байдън да обяви планове за разпределяне на многомилиардни инвестиции, отпуснати от Конгреса, чрез които да се осигури надежден и бърз достъп до интернет на всяко домакинство и малък бизнес в САЩ до края на десетилетието, съобщи Асошиейтед прес.

Планираните инвестиции за развитието на широколентов интернет са на обща стойност от 42 милиарда долара и ще бъдат разпределени между 50-те американски щата. Началникът на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс заяви, че достъпът до високоскоростен интернет се явява императив за всекидневния живот на хората, какъвто представлява и електричеството.

Той сравни стремежа за всеобхватна свързаност към интернет със Закона за електрифицирането на селските райони от 1936 г., предоставящ федерални заеми за развитие на електропреносните системи в изолираните селски райони на САЩ. "Милиони американци в селските общности често няма достъп до интернет", посочи Зиентс.

Сумата, която всеки щат ще получи по Програмата за широколентов достъп и разгръщане (BEAD), зависи основно от броя на необслужваните от доставчици на интернет локации или такива, които нямат достъп до интернет със скорост на сваляне от поне 25 мегабита в секунда и скорост на качване от 3 мегабайта в секунда.

Повече от 7 процента от САЩ попада в категорията на недостатъчно добри интернет услуги, според данни, осигурени от Федералната комисия по комуникациите. По-късно тази година щатските власти трябва да представят първоначалните си намерения, които ще отключат 20 процента от финансирането. След като плановете бъдат финализирани, което може да отнеме време до 2025 г., останалите средства ще бъдат освободени.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158