EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: $20 трлн. национален дълг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: $20 трлн. национален дълг

mail11:39 | 14.09.2017прегледи 10054 коментарикоментари 0


Националният дълг на САЩ за първи път в цялата история на страната премина прага от 20 трилиона долара, съобщи в. "Вашингтон екзаминър", като подчерта, че това се случва броени дни, след като президентът Доналд Тръмп подписа законопроект за премахване тавана на дълга и даде зелена светлина на неограничените федерални заеми.

Медията припомня, че в средата на март американският дълг бе замразен на 19,84 трлн, което накара министерство на финансите да положи големи усилия, за да гарантира, че федералното правителство може да функционира и без допълнителни заеми. Това даде на Белия дом време за провеждане на консултации с Конгреса, който в края на миналата седмица прие закон за временно увеличаване на горния праг на държавния дълг. Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа този закон в петък, като позволи да се възобнови процесът по заемане на средства.

От тогава до сега данните посочват, че националният дълг на страната е скочил с 318 млрд. долара и към днешна дата е 20,162 трилиона, което е със 100% по-високо от брутния вътрешен продукт на страната (19,3 трилиона).

Порталът, наблюдаващ състоянието на американския дълг, подчерта, че по време на предизборната си кампания Тръмп критикуваше тогавашния президент Барак Обама именно заради финансовите задължения на страната по негово време. Тогава той настояваше за ограничаване на харчовете и необходимостта от контрол над увеличаването на дълга. /БГНЕС

 


Тагове: САЩ, дълг
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg