EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саудитски принц задминава дубайската Бурдж Халифа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саудитски принц задминава дубайската Бурдж Халифа

mail16:20 | 02.08.2011прегледи 372 коментарикоментари 0


Саудитският милиардер принц Алуалид ибн Талал оповести днес плановете си да построи най-високата сграда в света в пристанищния град Джеда на бреговете на Червено море, предаде Ройтерс.
Принцът подписа договор за 4,6 млрд. риала (1,23 млрд. д.) с компанията Bin Laden Group. Сградата, която ще се извиси на над 1000 метра и трябва да бъде построена за малко повече от пет години, е централното здание в проекта Kingdom City, който ще бъде изграден край Джеда от компанията Kingdom Holding на принц Алуалид.
"Построяването на тази кула в Джеда изпраща финансово и икономическо послание, което не бива да се подминава. Тя носи дълбок политически смисъл, заявявайки на света, че ние, саудитците, инвестираме в своята страна", каза принцът пред медиите. Ако бъде издигната, кулата ще измести 828-метровата дубайска Бурдж Халифа като най-високата сграда в света. Бурдж Халифа бе построена от компанията Емаар пропъртис (Emaar Properties) и струваше общо 1,5 млрд. долара. В сградата, планирана от саудитския милиардер, ще има хотел, обзаведени апартаменти, луксозни жилища и офиси. Зданието ще бъде проектирано от американската архитектурна компания Ейдриън Смит плъс Гордън Гил (Adrian Smith + Gordon Gill). Принц Алуалид, който е племенник на саудитския крал Абдула, уточни, че сградата в Джеда ще превиши 1000 метра, но окончателната й височина е строго пазена тайна, допълва Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg