EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С.Арабия: Чужди работници без заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С.Арабия: Чужди работници без заплати

mail13:35 | 04.08.2016прегледи 1654 коментарикоментари 0


В Саудитска Арабия и други страни от Залива ниските цени на петрола се отразиха на строителния сектор. Големи строителни компании са принудени да свият дейността си, а десетки хиляди чуждестранни работници, основно французи и индийци, в продължение на месеци са без заплати. Голяма част от тях дори гладуват. Сред компаниите в затруднение е ливанската Saudi Oger – гигант с 38 хил. служители, според данни към началото на 2016 г. Сред тях са и 200 французи. RFI се свърза по телефона с един от тях. Пожелалият да запази анонимност френски гражданин казва, че не е получавал заплата девет месеца, а след осем години работа в кралството е останал без работа, защото договорът му с ливанската компания е бил прекратен от 1 юли.

В края на юни въпросът за френските работници в Saudi Oger бе обсъден в Париж по време на посещение на саудитския принц Мохамед бен Салман и изглежда бе намерено решение, но към момента нищо не се е променило, според източника на френското радио.

Индийският външен министър Сушма Сварадж заяви, че властите на страната възнамеряват да евакуират от Саудитска Арабия около 10 хил. индийски гастарбайтери, които са се оказали без средства за препитание заради финансови проблеми у работодателите им, предаде ТАСС.
„Нито един наш работник няма да страда от глад там. Гарантирам това на страната от парламентарната трибуна. Ще ги върнем обратно в Индия“, заяви Сварадж.
По-официални данни около 10 хил. индийски граждани, които са заминали за Саудитска Арабия са се оказали в сложно положение. Те са останали без работа заради кризата в страната, предизвикана от падането на цените на петрола.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg