EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Самолетът на Борисов кацна аварийно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолетът на Борисов кацна аварийно

mail20:42 | 11.02.2015прегледи 1263 коментарикоментари 0


Самолетът на премиера Бойко Борисов, който претърпя авария при полет за Брюксел, успя да кацне аварийно на Летище "София", след петия опит. Малко след излитането проблем в колесника е направил продължаването на полета невъзможно. Това е принудило екипажа да започне да кръжи над София в продължение на около час, за да изразходва горивото. Според експерти по въздухоплаване придържанетокъм инструкциите и професионализмът на екипажа не са допуснали нежелан изход и самолетът на премиера е успял да кацне аварийно на летище София.
Очаква се да се намери решение как премиерът на България ще стигне заседанието на Европейския съвет, по време на което държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС ще обсъдят темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.Допълнителни пожарни бяха изпратени от София, за да осигурят безопасност при кацането на премиера.

Машината се е вдигнала във въздуха в 19.04 часа, а в 19.09 часа е било установено, че единият колесник не се е затворил. Последвали са четири опита да се върне машината на летището, но наземните служби не са разрешили приземяване, заради голям риск, преди да бъде изгорено докрай горивото.Новината за аварията с правителствения самолет бе разпространена и от международните агенции. Преди минути ТАСС пусна информация на челната си страница за възникналия проблем с неприбрания колесник на "Фалкон"-а.

Към 20.49 часа два служебни луксозни автомобила, единият от които джип, излязоха от зоната на Летището.

На брифинг  транспортният министър Ивайло Московски обясни, че утре пристига екип от швейцарската компания, която сървизира правителствения Фалкон, за да направи оглед на машината и подготви доклад. Самолетът е запечатан, под охрана и с видеонаблюдение.

Очаква се по-късно Борисов да излети за Брюксел с правителствения Airbus.

Министър-председателят  трябва да участва в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 12 февруари в Брюксел.

източник:агенция Фокус,агенция Блиц,в.24 часа,БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036