EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Само една оферта за боен кораб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Само една оферта за боен кораб

mail07:10 | 26.10.2017прегледи 10787 коментарикоментари 0


В Министерството на отбраната беше отворено постъпилото предложение от участник в процедурата за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС), съобщи МО. Междуведомствената работна група, назначена със заповед на министър-председателя, с представители на Министерството на отбраната, Министерството на финансите и Министерството на икономиката, отвори офертата, постъпила в установения срок.

„От заявилите интерес още шест компании, четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход, при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена“, поясни контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група.

Работата на междуведомствената група продължава с разглеждане на техническото и ценовото предложение в постъпилата оферта, съгласно методиката, която е разгледана подробно на Съвет по отбраната.

Работата на групата ще завърши с доклад към министъра на отбраната с предложение за последващи действия.

Инвестиционният проект за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб беше приет с решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-ото Народно събрание от 2 юни 2016 г. Проектът предвижда въвеждането на въоръжение на два многофункционални патрулни кораба.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886