EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Само 9% одобрение за парламента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Само 9% одобрение за парламента

mail13:45 | 15.06.2012прегледи 406 коментарикоментари 0


Многократно установяваната критичност към работата на ключови държавни институции се потвърждава и от мониторинга на обществените нагласи през юни 2012, сочи изследване на Алфа Рисърч. Общественото мнение е силно поляризирано за първите 100 дни от работата на президента Росен Плевнелиев - 35% смятат, че работи по важни задачи, но други 37% не виждат съществен фокус във работата му. В резултат, макар с положителен баланс в оценките (39% положителни срещу 15% отрицателни) през последните три месеца държавният глава губи 4% доверие.
Как бихте оценили досегашната дейност на Росен Плевнелиев?

Парламентът продължава на страда от остър дефицит на доверие. Одобрението за дейността му е едва 9%, а за председателя Цецка Цачева – 14%.
Положителните оценки за дейността на правителството остават на равнище 22%, а негативните дори леко намаляват – от 36% до 33%. Не може обаче да се говори за тенденция на подем в отношението към кабинета, доколкото 45% от интервюираните се въздържат от оценка за работата му. Въпросната група показва устойчива тенденция на ръст за последните 18 месеца и крие в себе си сериозни неизвестни за в бъдеще.
Почти три години след сформирането на настоящото правителство, интервюираните са затруднени да посочат категорично някакъв положителен аспект в неговата работа. Измежду седем възможни направления, класираното на първо място - „По-висок авторитет на страната ни в Европа и света“ - е поставено в челото от едва 38.9%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg