EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сайтове за електроника заблуждават купувачите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сайтове за електроника заблуждават купувачите

mail16:41 | 09.09.2009прегледи 756 коментарикоментари 0


Над половината от европейските уебсайтове за продажба на потребителска електроника заблуждават или мамят онлайн купувачите, заяви днес регулаторен орган на ЕС за защита на потребителите след проверка на 369 уебсайта в 28 държави, предаде Reuters.
Националните регулаторни органи вече ще принуждават сайтовете да променят практиките си за продажба, а могат и да ги закрият, ако не изпълняват изискванията.
Около една четвърт от европейските онлайн купувачи използват интернет, за да си купуват електронни продукти като дигитални камери, мобилни телефони или DVD плеъри, създавайки по този начин пазар на стойност от около 6,8 млрд. евро (9,9 млрд. долара) годишно.
"Трябва да се свърши много работа през следващите месеци, за да бъде изчистен секторът", заяви в комюнике еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева. "Знам от собствената си електронна поща..., че това е реален проблем за потребителите".
Проверките, извършени през май от национални регулаторни органи, показват, че 55 на сто от проучените уебсайтове - включително и 200 от най-големите в сектора - са подвеждали купувачите за потребителските им права или таксите за доставка или са им давали непълни координати.
Проверките са обхванали 26 страни членки на ЕС плюс Исландия и Норвегия, отбелязва Reuters.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg