EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на предсрочно върнати бързи кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на предсрочно върнати бързи кредити

mail16:40 | 19.04.2012прегледи 488 коментарикоментари 0


С близо 15 % се е увеличил броят на предсрочно върнатите бързи кредити за първите три месеца на 2012 г. Това отчитат от финансовото дружество НетКредит. Интернет кредитите са единственият вид заем, при който, ако човек върне парите по-рано от уговорения срок, той плаща и по-малка такса, изчислена на база на дните, за които е ползвал сумата. Не се начисляват никакви наказателни лихви, а точната дължима сума може бързо и лесно да се провери .
При другите кредити материята за предсрочното погасяване все още е спорна, а таксата е различна в зависимост от типа заем и вида на лихвения процент.
„Стремежът да се върне по-малка сума, както и несигурността по отношение на изплащането на заплати, бонуси и обещетения, пречи на хората реално да преценят за колко време ще им е необходим конкретния заем”, споделят представители на компанията. „В повечето случаи нуждаещите се от кредит клонят към максималния срок. При нас хората теглят заем средно за 23 дни. Ако решат да го върнат по-рано от уговорената дата, например след 15 дни, те ще платят такса за ползване само за този период (т.е. за 15, а не за 23 дни)”, обясняват от дружеството.
Онлайн кредитите представляват малки суми за кратък период от време, които са предназначени за покриване на спешни разходи като битови сметки, храна, лекарства и медицински услуги, погасяване на друг вид кредит или заем, данъци, подаръци, спешни пътувания, ремонти и др. Те са подходящи и за различни услуги – напр. зъболекар, фризьор или козметик, билети за концерт, такси за извънкласни занимания на децата и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg