EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на онлайн продажбите покрай Коледа в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на онлайн продажбите покрай Коледа в САЩ

mail10:51 | 30.12.2010прегледи 792 коментарикоментари 0


Онлайн продажбите в Съединените щати по Коледа са нараснали с 13 процента спрямо миналата година до рекордните 30,8 милиарда долара, показва проучване на агенция ComScore, цитирано от Франс прес.
За периода между 1 ноември и 26 декември най-голямо увеличение на продажбите е отчетено при компютърната техника (+23 на сто). Това се дължи на успеха на таблет компютрите като iPad на Apple, на електронния четец Kindle на Amazon и портативните компютри.
С най-голямо увеличение на продажбите следват книгите и списанията (+22 на сто), електрониката за широка употреба (+21 на сто), компютърните програми извън видеоигрите (+20 процента) и играчките (+16 на сто).
"В този празничен период поне американският потребител е успял да превъзмогне упоритите икономически трудности като високата безработица и ниските цени на недвижимите имоти, като е похарчил малко повече, отколкото очаквахме", посочва агенцията.
Само през седмицата преди Коледа онлайн продажбите са достигнали общо 2,45 милиарда долара или със 17 на сто повече спрямо същата седмица миналата година.
Според друго проучване, публикувано във вторник от SpendingPulse общите продажби за Коледа в Съединените щати са се увеличили с 5,5 процента на годишна основа. Това проучване, отнасящо се за периода от 5 ноември до 24 декември, показва увеличение на онлайн продажбите с над 15 на сто.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg