EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на бизнеса в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на бизнеса в еврозоната

mail14:41 | 09.07.2018прегледи 595 коментарикоментари 0


Бизнесът в еврозоната е ускорил растежа си през юни, което насърчава Европейската централна банка (ЕЦБ) да затегне паричната си политика, но оптимизмът сред мениджърите по доставките е на най-ниското си ниво от края на 2016 година. Това сочат данните от проучване, което се следи внимателно от пазарите, предаде Ройтерс.

По-бързият растеж във валутния съюз, наред с нарастващия натиск върху цените, ще вдъхне увереност на хората, които определят политиката на ЕЦБ. Те обявиха още миналия месец, че банката ще прекрати до края на годината на програмата си за закупуване на облигации. 

ЕЦБ оповести на 14 юни, че покачването на лихвения процент е все още далеч, на фона на несигурността, която е обхванала икономиката.

Показателят на компанията за финансова информация Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit) за измерване на бизнес активността в производството и услугите - т.нар. PMI, който се възприема като цялостен индикатор за растежа, е нараснал до 54,9 през юни от 54,1 през май. Това е над границата от 50, която разделя растежа от свиването.

Тази стойност е по-висока от предварителната прогноза за 54,8 пункта, но изостава от стойностите в началото на годината. 

Индексът за очаквания за растежа на производството, който измерва бизнес оптимизма, е спаднал до 63,4 от 63,7 - най-ниското ниво от ноември 2016 година.

Германският сектор на услугите е отбелязал растеж до 4-месечен максимум, а активността във френския частен сектор също е нараснала, подпомогната от възраждането в сектора на услугите, което компенсира допълнителното забавяне в производството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156