EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръководството на „Автомагистрали” уволнено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръководството на „Автомагистрали” уволнено

mail10:10 | 09.01.2012прегледи 308 коментарикоментари 0


Без ток продължават да бъдат 39 малки населени места в общините Лъки, Чепеларе, Стойките и Девин, съобщи за БНР Петър Костадинов от дружество EVN. 52 населени места в областите Габрово и Велико Търново в момента са без ток, съобщиха от електроразпределителното дружество ЕОН. След продължителни действия екипите на EVN България успяха снощи да възстановят електрозахранването за гр. Чепеларе, съобщи дружеството. Причината за продължилите през целия вчерашнен ден възстановителни работи беше паднало дърво върху въздушен електропровод и последвалото усукване на железен стълб. Допълнително затруднение представляваше трудния достъп и физическата доставка на материали до повредения стълб. С проблеми с електрозахранването продължават да бъдат малки населени места във високите части, основно в областите Смолян и Пловдив, с оглед на което кризисния щаб на дружеството продължава своята дейност.
Силен вятър, паднали дървета и обилният снеговалеж доведе до проблеми с електрозахранването в Родопите, в областите Кърджали и Смолян. Лошото и постоянно променящо се време блокира за денонощие четирима монтьори на EVN България в техните автомобили в района на село Мугла. Достатъчното количество гориво в автомобилите позволи на блокираните монтьори да изчакат изпратената им помощ.
Пловдивската офроуд група се намеси вчера за спасяването на две села (Дедево и Равнища), откъснати от цивилизацията от два дни. В едното село групата е изрязала няколко десетки паднали върху пътя дървета и така са го отпушили. В другото село са освободени кабелите от падналите дървета, за да бъде пуснат тока на селата, съобщи OFFNews. Зимата взе и своите първи жертви. Двама мъже са били открити в Смолянско замръзнали след снежните виелици. Те са починали в тежката зимна нощ между петък и събота, когато температурите в района паднаха до -10 градуса. По данни на МВР едната жертва е открита край чепеларската лифтова станция „Мечи чал“, а другата – на пътя в рудоземското село Витина.
Ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД е уволнено. Причината е несправяне със зимната обстановка в страната във вчерашния ден, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след извънредна среща при вицепремиера Цветан Цветанов в МВР. Обстановката в страната вече е спокойна, ситуацията е под контрол. Републиканската пътна мрежа изцяло е в готовност да поеме трафик, каза пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Междувременно Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че е получавала заблуждаваща информация от предприятието "Автомагистрали" ЕАД, че всичко е наред с почистването на снега на автомагистрала "Хемус" и едва в следобедните часове в събота се е разбрало, че нещата там са извън контрол. Така председателят на Управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров обясни в интервю за БНР вчерашните уволнения във фирма "Автомагистрали".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg