EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руснаци в Банката на Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руснаци в Банката на Кипър

mail16:00 | 27.08.2013прегледи 757 коментарикоментари 0


Руско присъствие се очаква да има в новия управителен съвет на Банката на Кипър, която е най-голямата банка на острова, съобщава в. "Филелефтерос". Представители на големите адвокатски кантори в Кипър, в които 12 до 15 на сто са представени руски и украински нови акционери, са се срещнали с управителя на Централната банка Паникос Димитриадис и се готвят да внесат кандидатурите си за участие в новия управителен съвет на Банката на Кипър. Намерението на новите акционери е в новия управителен съвет на Банката на Кипър да има двама-трима консултанти, които да са руснаци.
Банката на Кипър е в процес на преструктуриране, което трябва да приключи до края на септември. В рамките на това преструктуриране депозитите на вложителите ще са превърнати в акции. 29 на сто от акциите на тази банка принадлежат на кипърци, 41 на сто са на чужденци, а 12 на сто са също на чужденци, представени от адвокатските кантори на острова.

Правителството на Република Кипър предприе преструктуриране на банките на острова, за да облекчи последствията от финансовата криза в страната. Преструктурирането е за сметка на вложителите с негарантирани депозити, притежателите на облигации и акционерите. Споразумение за това беше постигнато през март с международните кредитори в замяна на отпусканата финансова помощ на Кипър.
източник: БТА


 


Тагове: Кипър, банка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg