EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Руски часовници отново на българския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски часовници отново на българския пазар

mail19:05 | 15.05.2019прегледи 1082 коментарикоментари 0


От май 2019 известните руски марки Raketa и Pobeda (които са под една шапка) стъпиха официално на българския пазар, съобщават от онлайн магазина за часовници Timedix.bg, който е представител на двете марки за България. Двата руски бранда са разпознаваеми по уникалния си националистически дизайн, посветен на различни постижения в историята на страната.

Часовниците на марката Raketa са с многогодишна история и се произвеждат в една от най-старите фабрики в Русия, а именно в Петерхоф (Санкт Петербург). Фабриката е основана с указ на Петър Велики през 1721 г. и притежава най-голямата архивна колекция на дизайни за часовници в света. Самата марка Raketa е създадена през 1961 г. в чест на първия космонавт в света Юри Гагарин.

Фабриката се слави с производството на механизма “Raketa - Avtomat”, който присъства във всичките им модели часовници. Освен това, те произвеждат сами всяка една част от часовниците си, до най-малките детайли, което в днешно време е изключително рядко, тъй като повечето компании купуват готови части и компоненти.

Друга отличителна черта на бранда е сътрудничеството по дизайна на различните им колекции с много от най-известните руски творци, танцьори, артисти и други бележити личности, постигнали много за страната си. Главните им колекции са: “Classic”, “Russian Code”, “Avant-garde”, “Copernicus”, “Yalta”, “Tupolev”, “Baikonur”, “Amphibia”, “Seaman”, “Premier”, “Polar”, “Submariner” и “Sukhoi”. Основните източници на вдъхновение за дизайнерите им са героични личности и сензационни постижения в историята на Русия

Дизайнерите също са вдъхновени от триумфа на руското изкуство и култура. Красотата на руския балет е отразена в часовник, проектиран от танцьора на Болшой Артем Овчаренко. Филмовият режисьор Емир Кустурица е проектирал цяла колекция, за да отпразнува стогодишнината на руското авангардно движение.

Марката “Pobeda” е създадена през 1945 г. в чест на победата на Втората световна война. Марката бързо набира популярност и дори един от часовниците й е първият, който е пътувал в космоса. В чест на това постижение фабриката произвежда часовника “Pobeda First in Space”.

За разлика от часовниците Raketa, всички часовници на Pobeda имат кварцови механизми и отново се произвеждат във фабриката в Петерхоф. Дизайнът им е насочен към младежта, като те са с по-ярки цветове и раздвижени модели. Част от колекциите им са "Officer", "Ilyushin'', "Crimea'', "Mir", "Military'', "Classic'', “Vesna”, "Anthracite'', "First in space'', "Rodina", "Red 12'', "Russian Navy'' и "Russian Air Force''.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg