EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руски инвестиции в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски инвестиции в Гърция

mail15:45 | 14.02.2013прегледи 475 коментарикоментари 0


Руските инвестиции в Гърция занапред зависят от газовата приватизация в страната, смята в. "Москоу таймс". Успехът на една руска компания в търга за гръцките газови компании ДЕПА и ДЕСФА открива пътя за вълна от инвестиции в Гърция, пише изданието в публикация, цитирана от гръцкия в. "Вима". Отбелязвайки, че природният газ е в центъра на жестока битка между руски фирми, които са готови да дадат пари в брой, и европейски представители, които се колебаят да съдействат за увеличаване на влиянието на Москва на стария континент, вестникът помества изказване на изпълнителния директор на Синтез Андрей Корольов - една от двете руски компании, участващи в търга. Другата е Газпром.
Гърция е възможен център за природния газ от Средиземноморието, Северна Африка и арабските страни, както и от държавите от Каспийския регион, казва Корольов, който не
изключва сътрудничество с Газпром в гръцката приватизация, ако газовият гигант излезе с "атрактивна оферта".

В. "Москоу таймс" припомня, че освен по отношение на природния газ, руски компании проявяват интерес и към гръцките пристанища, железниците, летищата, туристическите и хотелски съоръжения в страната. Всичко зависи от подхода към газовата приватизация, отбелязва вестникът. В материала се посочва още, че руските компании не са пренебрегнали Гърция, която се намира в епицентъра на европейската дългова криза. Цитират се данни на гръцката централна банка, които показват, че преките руски инвестиции в Гърция са скочили от 32 млрд. долара през 2009 г. до 93 млрд. долара през 2011 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048