EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската TMX спечели жп търг за $6.5 млрд. в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската TMX спечели жп търг за $6.5 млрд. в Индия

mail16:30 | 03.08.2023прегледи 787 коментарикоментари 0


В Делхи се състоя подписването на акционерното споразумение между най-големия руски производител на подвижен жп състав Transmashholding (TMH) и Rail Vikas Nigam Limited (RVNL). Споразумението предвижда създаването на съвместно предприятие Kinet Railway Solutions ltd, което ще реализира проект, включващ доставка и последваща поддръжка на влакове Vande Bharat за нуждите на индийските железници, съобщава компанията.

Според документа индийската страна ще притежава 25 процента, руската страна - 75 процента от създаваното съвместно предприятие. Transmashholding и RVNL получиха правото да произведат 120 16-вагонни електрически влака за дълги разстояния с траверси Vande Bharat след търг, организиран от държавното предприятие Indian Railways, резултатите от който бяха обобщени на 1 март 2023 г.

Производството на подвижния състав трябва да се извърши в Индия в град Латур (Махаращра) в рамките на 5 години от датата на подписване на договора. Следващата сервизна поддръжка на оборудването трябва да се извършва в рамките на 35 години. Следващата стъпка в реализацията на проекта трябва да бъде подписването на договор с индийските железници.

Генералният директор на "Трансмашхолдинг" отбелязва, че съвместната компания (със 75% руско участие) е спечелила най-големият търг в историята на индийските железници - за 6,5 млрд. долара. Следващият етап от проекта ще бъде подписването на договор със самите индийски железници. "Трансмашхолдинг" е най-големият разработчик и производител на модерен железопътен подвижен състав в Русия.

Компанията се занимава по-конкретно с проектиране на подвижен състав и цифрови системи за управление на движението. Тя произвежда и доставя пътнически влакове и отделни вагони, влакове за метро, локомотиви, двигатели и компоненти за железопътни оператори и производители в 30 страни в света.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162