EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия:Нов спад на БВП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия:Нов спад на БВП

mail11:03 | 30.07.2015прегледи 1413 коментарикоментари 0


Според данни на руското Министерството на икономиката БВП на Русия продължава намалява и през юни, макар и с по-бавно темпо, отколкото през предходния месец.
Той се сви през юни с 4,2% на годишна база след спад с 4,8% през май. За първото полугодие БВП спадна с 3,4% на годишна база.

През настоящата година руската икономика се оказва в рецесия за пръв път от 2009-а година насам, засегната негативно от спада на петролните цени и от наложените от Запада санкции, които отрязаха достъпа на банките и компаниите в страната от световния капиталов пазар.

В своя месечен доклад Министерството на икономиката посочи, че през юни икономиката е била засегната от спада на производството в промишления и в строителния сектор. Продажбите на дребно, които са ключов двигател за руската икономика, както и продажбите на еврото също са регистрирали понижение през шестия месец на годината.

Руското правителство продължава да очаква, че икономиката ще се свие с 3% през настоящата година, преди да се върне на пътя на растеж през 2016-а година. Но редица анализатори и световни институции, включително Световната банка и Международния валутен фонд, са по-слаби оптимисти и очакват проточване във времето на икономическата слабост в Русия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg