EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия тества Бургас-Александруполис за склад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия тества Бургас-Александруполис за склад

mail20:29 | 20.05.2009прегледи 934 коментарикоментари 0


storage1Русия ще използва проекта "Бургас-Александруполис" за тестване на режима за складиране на нефтени запаси при създаването на собствена инфраструктура за съхранение на резервни количества петрол, пише Energy Inetelligence Group в анализ, цитиран от Mediapool.bg.
“В етапа на проектирането на "Бургас-Александруполис" ще има възможност за формиране на резервоарна система за обезпечаване на нуждите на европейския пазар при спотов режим“, твърди руският енергиен министър Сергей Шматко във видеомост Москва-Берлин. Създаването на такъв резерв ще позволи да се регулират петролните доставки на пазара, допълва той. По думи му с “Транснефт“ вече е бил обсъден въпросът за логистичните възможности на нефтопровода "Бургас-Александруполис".
Петролният оператор “Транснефт“ ръководи консорциума, в който влизат още “Роснефт“ и “Газпромнефт“ и който държи контролния 51% дял в международната проектна компания “Трансболкан Пайплайн“ за реализацията на петролопровода. Гръцки консорциум притежава други 24.5 на сто от дружеството, останалите са за България, която миналата седмица реши да оттегли от проекта БЕХ и прехвърли акциите на държавната “Техноекспортстрой“, която е пред процедура на приватизация.
“Не сме информирани за такова намерение от руската страна“, коментира пред Mediapool в сряда Стефан Гунчев, председател на управата на българския участник в международната компания - “Проектна компания Бургас-Александруполис-БГ“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905