EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия проверява доставчици от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия проверява доставчици от ЕС

mail11:30 | 21.04.2015прегледи 747 коментарикоментари 0


Руската организация, която контролира качеството на хранителните стоки -Росселзхознадзор - започва в понеделник проверка на доставчици на селскостопанска продукция от Унгария, Гърция и Индия. На 27 април такава проверка ще преминат доставчици на продукти от Кипър, съобщи РИА"Новости".
По-рано ведомството съобщаваше, че проверка на доставчиците от трите страни от ЕС са планирани за началото на април. Ще се проверяват всички животновъдни предприятия, заинтересовани от доставки в Русия.  По-късно началото на инспекциите беше отложено за 20 април.
Ще бъдат проверени около 20 компании в Гърция, толкова и в Унгария. В Индия – по-малко – четири пет предприятия. Кипър поиска по технически причини малко отлагане и затова след 27 април там ще бъдат проверени между 6 и 8 предприятия", каза представител на ведомството. Проверките ще завършат на 30 април. Редица страни от ЕС, включително Гърция и Унгария, се обърнаха към Русия с молба да отмени или отслаби ембаргото за доставка на такава продукция в РФ. По-рано се отбелязваше, че се проучва такава възможност и за Кипър.  Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че изключения от санкциите за отделна страна от ЕС не могат да се правят, но Русия разглежда възможността да създаде съвместни селскостопански предприятия с определени компании на територията на РФ, чрез които да се потърси изход от ситуацията, пише руската агенция.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg