EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия вдига ембаргото за месо и риба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия вдига ембаргото за месо и риба

mail16:30 | 21.02.2014прегледи 1171 коментарикоментари 0


Русия вдига ембаргото за доставка на месо и риба от 12 гръцки предприятия и е готова да направи проверки на нови фирми, желаещи да излязат на страните от Митническия съюз (Русия, Беларус и Казахстан). Това заяви ръководителят на руските санитарни служби Росселхознадзор Сергей Данкверт, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Той каза това след разговори в Атина с гръцкия министър на аграрното развитие и храните Атанасиос Цафцарис и с генералния секретар по селско стопанство и международна политика Димитрис Мелас.
Ограниченията за доставка на месна и млечна продукция от Гърция бяха въведени на 15 юли 2013 година заради претенции на ветеринарните власти от Митническия съюз, че гръцките производители купуват суровини от други страни от предприятия, които нямат право да изнасят продуктите си в страните от Митническия съюз. Общо в забранителния списък са били включени 20 компании, като сега за 12 от тях се отваря достъп до пазара на Митническия съюз, а могат да бъдат проверени и други. Данкверт подчерта, че инспекцията се провежда не от името на Русия, а на целия Митнически съюз.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg