EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия -Турция: Размразяването поетапно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия -Турция: Размразяването поетапно

mail09:35 | 27.07.2016прегледи 662 коментарикоментари 0


Русия и Турция постепенно ще размразят отношенията в търговията и икономиката, които се влошиха след свалянето на руски бомбардировач от Турция през ноември край сирийската граница. Това заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович на среща в Москва с турския си колега Мехмет Шимшек, предаде Ройтерс.
Русия е готова за конструктивни преговори с Турция, но размразяването на отношенията трябва да стане поетапно, е заявил Дворкович, цитиран от ТАСС.
"Ние сме тук, за да подобрим нашите отношения и дори да ги издигнем на по-високо равнище отколкото бяха преди 24 ноември", заяви турският вицепремиер Мехмет Шимшек.
Руският президент Владимир Путин ще се срещне с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган през първата половина на август, обяви още Шимшек.
Руският вицепремиер Аркадий Дворкович каза, че предстоят нови срещи и редица други разговори на ниво министри. "Смятаме, че възстановяването на нашите двустранни отношения трябва да стане поетапно. Ние трябва стъпка по стъпка да размразяваме нашето сътрудничество в търговско-икономическата сфера. Този алгоритъм обсъждаме.", посочи Дворкович.
Според него двете страни разполагат с добри възможности за разширяване на търговията, инвестиционното сътрудничество, включително чрез реализация на големи проекти, а също за възстановяването на туристическия поток. "За това е необходимо да се създадат съответните предпоставки и гаранции за сигурността", каза още Дворкович.


Тагове: Турция, Русия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg