EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе - град на знанието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе - град на знанието

mail17:01 | 08.06.2016прегледи 877 коментарикоментари 0


Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите до 2025 година - това предвижда разработената Иновационна стратегия за интелигентна специализация на общината, съобщи кметството. 
Документът се вписва в концепцията на Европейския съюз за регионална специализация, а Русе е сред първите общини в България с подобна стратегия. 
Текстът кореспондира с Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България. Тя очертава визия за приоритетно развитие на oбщина Русе в двете тематични области - "Информатика и информационни и комуникационни технологии" и "Нови технология в креативните и рекреативни индустрии". 
Иновационната стратегия предвижда постигането на дългосрочно взаимодействие между представители на местната власт и публичния сектор, Русенския университет и научно-изследователската общност, бизнеса, индустрията и неправителствените организации. Тя предлага визия, която потвърждава волята и наличието на капацитет за кандидатстване и привличане на финансиране за създаване в Русе на Център за компетентност в сферата на информатиката и информационните и комуникационни технологии по oперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".
Стратегията на общината ще бъде внесена за разглеждане на заседанието на Общинския съвет в Русе през юли тази година. По този повод кметската управа организира обществени консултации.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180