EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънските превозвачи заплашват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънските превозвачи заплашват

mail14:45 | 22.05.2013прегледи 483 коментарикоментари 0


Румънските превозвачи заплашват с мащабен протест от четвъртък и искат от посолствата на Румъния в съседните страни да уведомят властите, за да се избегне блокиране на чужди  превозвачи на територията на страната, съобщи Медиафакс. Националната пътна конфедерация, заедно с други организации на превозвачите, заплашва с протест, предвиждащ пълно спиране на дейността за неопределен период, започващ от полунощ в четвъртък.
"Молим ви да използвате всички външни канали, особено със страните, чиито превозвачи редовно преминават през Румъния (Турция, България, Полша, Молдова, Унгария, Холандия, Австрия, Германия, Чехия, Словения и т.н.), за да предадете на транспортните фирми следното: от 23.05. 2013 г., 00.01 часа, румънските превозвачи спират дейността си на национално ниво за неопределен период", се посочва в съобщение на конфедерацията,  изпратено до министерството на външните работи. Инициаторите на протеста казват, че по модела на колегите си от Испания, Гърция и Италия, превозвачите ще спрат камионите си в близост до големите градове в цялата страна, по околовръстни шосета и европейски пътища, а колоните ще могат да бъдат изпреварвани само от леки автомобили и коли на полицията, бърза помощ и пожарната.
"Препоръчваме на всички чуждестранни превозвачи да избягват преминаването през Румъния от 22.05.2013 г. Искаме посланиците на Румъния в съседните страни да съобщят това на властите, за да се избегне блокиране на чужди превозвачи в нашата страна в периода на протеста", се посочва още в съобщението. Председателят на Федерацията на румънските транспортни оператори Аугустин Хаджиу заяви, че търговският трафик може да остане блокиран за две седмици, като продължителността на протеста зависи от начина, по който властите ще отговарят на исканията на превозвачите. Румънските превозвачи искат от правителството "коригиране на настоящите законодателни аномалии, премахване на корупцията и конструктивен диалог".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg