EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънски министър иска по-нисък ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънски министър иска по-нисък ДДС

mail14:45 | 24.06.2013прегледи 544 коментарикоментари 0


Румънският министър на икономиката поиска незабавно намаляване на ДДС, информира вестник "Зиарул финанчиар". "Без намаляване на данък добавена стойност румънската икономика няма да може да възстанови растежа си от 4 %", посочи министър Варужан Восганян. През 2010 година Румъния увеличи данък добавена стойност от 19 на 24%.
Икономическият министър направи изявлението си на тържествена проява, организирана по повод издаване на годишник за най-големите предприемачи в Румъния, в който са анализирани над 800 компании от над 80 сфери на дейност. Една от икономическите сфери, които продължават да
отбелязват ръст в последните години, е пазарът на лекарства. "Фармацевтичната индустрия е във възход и има данни, показващи това", каза здравният министър Еуджен Николаеску. Вицепрезидентът на автомобилната компания Дачия посочи, че "спасителният пояс" за компанята идва от износа, защото вътрешният пазар е изключително свит. "Не вярвам да има друга държава със собствено автомобилостроене, където да се продава толкова малко на вътрешния пазар", каза вицепрезидентът Константин Строе и допълни, че броят на автомобилите, произведени в Румъния и изнесени за Франция, Германия, Алжир, Турция и Италия, е бил над 330 000. "Преди осем години не можехме и да мечтаем за пазар във Франция и Германия", посочи Строе. По думите му силната страна на Румъния за привличане на чуждестранни инвеститори в сферата на автомобилостроенето, е евтината работна ръка. Цената на труда в Румъния е 3,75 евро на час в момента в сравнение с 37 евро на час в Германия, каза Строе.
Друга стратегическа област за румънската национална икономика е АйТи секторът, където също много възможности предоставя износът, отбелязва "Зиарул финанчиар".
 


Тагове: Румъния, ДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg