EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Румънски министри с по-ниски заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънски министри с по-ниски заплати

mail15:41 | 27.07.2009прегледи 526 коментарикоментари 0


Румънският премиер Емил Бок съобщи на пресконференция, че от 1 август заплатите на министрите ще бъдат намалени с 20 процента до края на декември тази година, съобщи Аджерпрес.
Премиерът заяви, че това е мярка, която показва, че правителството е загрижено за финансовото положение на страната.
"Искам да бъда разбран правилно: от 1 август само заплатите на министрите ще бъдат намалени с 20 процента. Това е доброволна мярка, прилага се както върху заплатата на министър-председателя, така и на другите членове на кабинета. Мярката е в сила до края на декември", заяви Бок.
Премиерът напомни, че в скоро време ще бъдат закрити редица правителствени агенции, тъй като много от тях са неефективни.
Преди седмица Бок обяви, че това лято ще бъде намален с 50 процента броят на правителствените агенции, които не участват в структури, предвидени в нормите на Европейския съюз. Това ще стане чрез закриване или обединяване на някои от агенциите.
Румънското правителство реши също да намали с 20 процента броя на персонала в кабинетите на висшите държавни служители от 1 август. С тази мярка кабинетът се надява да се спестят няколко милиона евро от държавния бюджет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg