EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънската Интерагро закри заводите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънската Интерагро закри заводите си

mail11:30 | 21.07.2014прегледи 1015 коментарикоментари 0


Румънската компания Интерагро закри заводите си за производство на торове заради либерализацията на газовия пазар, предаде ИТАР-ТАСС.
Собственикът на компанията Йоан Никулае обвини за краха на отрасъла за производство на торове (който е най-големият потребител на газ) правителството, което изпълнява изискванията на Международния валутен фонд (МВФ) за либерализация на енергийния сектор.
Причината за краха е некомпетентността или лошата умисъл на властите, които рушат румънската химическа промишленост. През 40-те години, в които диктаторът Чаушеску управляваше страната, такова нещо не се бе случило. Това обаче се случи при сегашните власти, които обещаха да помогнат на индустрията, но не направиха нищо, заяви днес пред журналисти Никулае. Той бе отправил критики към МВФ, който поиска правителството да извърши либерализация на газовия пазар на страната до края на тази година.
Газът ще стане три пъти по-скъп за една година - от 145 до 400 долара за хиляда куб. м. Явно МВФ иска следващата страна в банкрут да стане Румъния, каза Никулае.По думите му молбата на румънските собственици на предприятия към МВФ за отлагане на това решение не е била взета под внимание.
Съобщавахме за десетки хиляди работни места, които ще бъдат закрити за много кратък период от време, за цял промишлен комплекс, който ще бъде закрит, а те ни отвърнаха, че е необходимо да се направи така. Не ги интересува влиянието върху работната сила, нито върху националния бюджет, отбеляза Никулае.

 


Тагове: Румъния, газ, фирма
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg