EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънската икономика със слаб ръст през 2011 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънската икономика със слаб ръст през 2011 г.

mail09:47 | 29.12.2010прегледи 1031 коментарикоментари 0


"Какво ще се случи с румънската икономика през 2011?", пита днес в заглавие вестник "Ромъния либера" и предоставя възможни сценарии на развитие.
"Сценарии. Няма оптимистичен сценарий. Дори и ако икономиката не се свива повече, без ръст на инвестициите, потреблението и кредитирането от миналите години икономиката ще почувства само слаб ефект на съживяване. Най-вероятен е реалистичният сценарий, според който Румъния преживява на границата на собствените си възможности. Частният сектор, който направи гъвкави промени навреме, ще се съвземе, но в държавата приспособяването все още не е завършено. След намаляването на доходите, следват съкращенията на работни места", отбелязва изданието в редакционен коментар.
Румънският премиер Емил Бок успокои обаче, че най-съществената част от съкращенията на работни места е била направена тази година, а през 2011 година ще продължи това, което не е било приключено тази година, пише днес вестник "Адевърул". Бок направи равносметка на годината, през която бяха предприети драстични мерки за икономии. Той обяви, че е "умерен оптимист" за догодина, а също и изрази увереността си, че в идните години Румъния ще започне да получава резултатите от взетите мерки за икономии. "Догодина няма вече да говорим за орязване на заплати, на социални помощи, а ще започнем да се възстановяваме", подчерта министър-председателят.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg