EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Румъния:"Лукойл" продава вода вместо бензин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния:"Лукойл" продава вода вместо бензин

mail07:20 | 11.08.2015прегледи 2408 коментарикоментари 0


Началникът на Регионалния комисариат за защита на потребителя Криситан Никула заяви в събота, че 11 автомобила са имали проблеми и са откарани в сервиз за преглед.
Регулаторът е глобил бензиностанцията с 20 000 леи (8867 лв), колкото е максимално предвидената сума от закона. Спрени са от продажба над 10 000 литра бензин и са взети проби за лабораторен анализ.
Според служители водата влезнала по погрешка, защото извършвали повторно калибриране на резервоарите на бензиностанцията.
Няколко шофьори съобщили, че след зареждане в събота сутринта на бензиностанцията на „Лукойл“ в Апалхида успели да изминат само 100-200 метра и колите им спрели, тъй като вместо бензин, заредили с вода.
В свое прессъобщение „Лукойл“-Румъния посочва, че инцидентът в бензиностанцията станал „по време на планирани операции по калибриране на резервоарите, а поради човешка грешка е станало инцидентно замърсяване с вода на резервоарите с бензин „Екто Спорт 98″.
„Лукойл Румъния“ е отпуснала обезщетения на шофьорите, които са заредили с този бензин, казват от компанията.
На 5 август румънският съд отхвърли жалбата на генералния мениджър и шестима други шефове в „Лукойл“, срещу които е повдигнато обвинение за укриване на данъци и пране на пари.
Прокурорите разследват 39 фирми на „Лукойл“, през които се твърди, че е осъществявано прането на пари и укриване на данъци за 1.770 милиарда евро ($1.95 милиарда). Според обвинението мениджърите са злоупотребява с кредити и капитала на дружеството.
Миналия месец прокуратурата замрази активите на „Лукойл“ и банкови сметки с около €2 милиарда ($2.22 милиарда). „Петротел“ обработва 2.4 милиона тона суров петрол на година.
Източник:ureport.bg


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg