EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния ще има комисия за изкуствен интелект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния ще има комисия за изкуствен интелект

mail10:03 | 09.05.2023прегледи 725 коментарикоментари 0


Министърът на изследванията, иновациите и цифровизацията на Румъния Себастиан Бурдужа подписа заповед за създаването, организацията и функционирането на Румънската комисия за изкуствен интелект, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес. Комисията се създава въз основа на меморандум, одобрен на заседанието на правителството на 11 ноември 2022 г. 

Румънската комисия за изкуствен интелект е консултативен орган под патронажа на министър-председателя и разполага с технически секретариат, предоставен от Министерството на изследванията, иновациите и цифровизацията.

Мисията на новосъздадената комисия е да подкрепя Министерството на изследванията, иновациите и цифровизацията при упражняването на правомощията му на държавна власт в областта на научноизследователската развойна дейност, иновациите и цифровизацията чрез предложения за регулиране, координация, мониторинг и оценка на дейностите по отношение на изкуствения интелект, както и неговото развитие в Румъния.

Членовете на комисията ще бъдат организирани в четири функционални области: академична и изследователска среда, частна среда, обществена среда и гражданско общество./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg