EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния ще изнася мед за Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния ще изнася мед за Китай

mail09:32 | 11.09.2017прегледи 6267 коментарикоментари 0


Румънският мед може съвсем скоро да достигне китайския пазар. Китайска делегация е посетила Северната ни съседка с цел да финализира търговски споразумения за внос на мед, съобщава romaniajournal.ro. Същевременно, по време на дискусия, посветена на темата, двете страни са се разбрали да се удължи преходният период и да се ускорят формалностите за финализиране на споразумението.

Работното посещение е втората процедурна стъпка за одобряване на постоянен достъп до румънския пчелен мед на китайския пазар. Целта на тази мисия е да се провери как са изпълнени изискванията за хигиена и качество на меда. В това отношение китайски експерти ще посетят звената за преработка на пчелната продукция, центровете за събиране и извличане, и пчелини от важни райони в Румъния.

Заключенията от тази мисия за оценка ще бъдат анализирани от Генералната администрация за контрол на качеството, инспекция и карантина на Китайската народна република (AQSIQ), след което предстои одобряването на търговското споразумение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg