EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Румъния очаква богата реколта от вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния очаква богата реколта от вино

mail09:32 | 30.10.2017прегледи 6631 коментарикоментари 0


На фона на спад от 8,2 процента в производството на вино в света тази година, в Румъния се очаква увеличение с 5,3 милиона хектолитра спрямо миналата година, съобщава агенция Медиафакс, като се позовава на Международната организация на лозарите и винарите.

Световното производство на вино ще намалее с 8,2 процента през 2017 г., като най-голям е спадът в Европа - 14 процента. Румъния е сред четирите европейски държави, където се очаква увеличение на производството на вино спрямо 2016 г. от 5,3 милиона хектолитра, информира БТА.

Португалия, Унгария и Австрия са другите три държави, сочат данните на Международната организация. Според нейната статистика това е най-големият спад във винопроизводството в Европа за последните 20 години, а Румъния е единствената държава, в която производството се е увеличило след две слаби години.

Прогнозата за Съединените щати е оптимистична въпреки пожарите, които опустошиха Калифорния.

В останалите райони на света производството на вино е останало на миналогодишните равнища или е нараснало малко, без да повлияе много на процентите в световен план, посочва Медиафакс.

В държавите с традиционно винопроизводство спадът е драматичен. В Италия той е 23 процента, във Франция - 19 на сто, а в Испания - 15 процента. В Гърция и в Германия винопроизводството е намаляло с около 10 на сто спрямо 2016 г.

Според Международната организация на лозарите и винарите виното ще остане със същото качество, независимо от метеорологичните условия тази година. Консумацията на вино също остава стабилна, което вероятно ще доведе до увеличение на цените, информира Медиафакс.


Тагове: Румъния, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg