EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния няма да вдига данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния няма да вдига данъци

mail06:50 | 06.06.2014прегледи 1202 коментарикоментари 0


Намаляването на осигуровките не налага въвеждането на нови данъци, това обяви румънският премиер Виктор Понта във връзка с намерението на правителството да намали с пет процента размера на социалните осигуровки в Румъния от 1 юли, предаде агенция Аджерпрес.
"Не се налагат други данъци. Очевидно че от ЕК, най-малкото от МВФ, поискаха да се вместим във фискалния договор, който предвижда лимит на дефицита. Как ще го направим? Това са неща, които обсъждаме в момента. Не се налагат други допълнителни данъци. Идеята е, че на финала трябва да останем в този лимит на дефицита", уточни премиерът. Министър-председателят каза още, че бюджетният дефицит ще нарасне с около 700 милиона леи заради допълнителни разходи за армията, но че това увеличение е договорено с ЕК.
Мисия на МВФ е в Букурещ от понеделник, като е съпроводена от екипи на ЕК и Световната банка, като целта е трета оценка на стендбай споразумението от предпазен тип с Румъния на стойност от четири милиарда евро.
Финансовият министър на Румъния каза по-рано, че намаляването на размера на социалните осигуровки ще подобри бизнес средата в Румъния и ще облекчи коректните работодатели. В Румъния общият размер на социалните осигуровки, плащана от работодателя, е 45%, а събирането им е около 32% заради сивия сектор, както и поради факта, че някои категории служители са освободени от плащане на социални осигуровки.
 


Тагове: Румъния, данъци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg