EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния в добър период с МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния в добър период с МВФ

mail15:00 | 09.05.2012прегледи 383 коментарикоментари 0


Мнозинството от количествените цели, договорени с румънските власти, бяха постигнати, с изключение на тези, които се отнасят до просрочените държавни задължения, заяви ръководителят на мисията на МВФ в Румъния Джефри Франкс, цитиран от Аджерпрес.
"По-голямата част от количествените цели бяха постигнати и също така постигнахме съгласие за политиките, които са необходими, за да се продължи напред", заяви Франкс. Мисия на МВФ, ЕС и Световната банка пристигна в Румъния на 24 април, за да направи петата оценка на споразумението от предпазен тип, което Румъния сключи миналата година. Франкс посочи, че се очаква оценката да получи одобрението на изпълнителния борд на МВФ в средата на юни. Той подчерта, че "в настоящата ситуация в Европа и в контекста на предстоящите избори е ключово Румъния да продължи реформите".
Представителят на МВФ критикува факта, че не е постигнат очаквания напредък в установяването на частен мениджмънт в публичните държавни компании, както беше договорено с фонда. Същевременно той оцени, че румънската банкова система е добре капитализирана и има необходимата ликвидност. Франкс заяви, че фондът е доволен от ангажимента, демонстриран от румънските власти, въпреки смяната на правителството, към продължаването на споразумението с МВФ. Новото правителство на Социал-либералния съюз, ръководено от Виктор Понта, встъпи в длъжност в началото на тази седмица, след като дясно-центристкият кабинет на Михай Ръзван
Унгуряну беше свален след вот на недоверие на 27 април.
 


Тагове: МВФ, Румъния
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg