EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния: 77 онколози обвинени за корупция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния: 77 онколози обвинени за корупция

mail12:34 | 01.06.2016прегледи 1068 коментарикоментари 0


Националното управление за борба с корупцията на Румъния (DNA) повдигна обвинения в подкупничество на 77 лекари онколози, съобщи ведомството, цитирано от ТАСС.

“Една от компаниите за внос и продажба на фармацевтични продукти, включително в областта на онкологията, организира през 2012 година ваканция в Индия на група онколози, като пое разходите по транспорта, хотелите, храната и екскурзията на участниците, а в някои случаи и на техните семейства“, се казва в съобщението.

Ваканцията била маскирана като участие в международен научен конгрес, финансирано от същата тази компания. Целта на ваканцията била медиците да бъдат заинтересовани незаконно да предписват или препоръчват на пациентите медикаменти, продавани от компанията. За това пътуване компанията е платила на туристическа агенция 520607,95 евро, отбелязва управлението.

За официалното покриване на разходите били съставени фиктивни договори за спонсорство. Следователите твърдят, че конгресът се е състоял на 3-4 март 2012 година в Бангалор, докато пътуването на медиците е било през периода 28 февруари-9 март.

Лекарите и семействата им са живели в Делхи, на 2000 километра от мястото, където се е провеждал конгресът. В Бангалор те са били само един ден.

„Участвалите в екскурзията лекари само са изпълнили необходимите формалности, за да регистрират присъствие на конгреса, без да проявят реално към него никакъв професионален интерес. Дипломи за участие те получили не веднага след конгреса, а много по-късно, като се предприели в тази връзка съответните усилия“, изтъква антикорупционната служба.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg