EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Росатом" реализира проекти за $70 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Росатом" реализира проекти за $70 млрд.

mail14:00 | 22.10.2012прегледи 453 коментарикоментари 0


Руската държавна корпорация "Росатом" значително ще увеличи своето присъствие в чужбина, като се очаква да реализира проекти за близо $70 млрд. през следващите десет години.
По време на заседание на надзорния съвет на "Росатом" неговият председател вицепремиерът Дмитрий Рогозин, заяви, че в началото на годината поръчките са били за около $50 млрд., докато сега е налице сериозно увеличение с 40%.
Влагайки средства в развитието на атомната индустрия, ние инвестираме в технологичното лидерство на Русия в тази област, смята Рогозин.
При това той подчерта, че атомната индустрия е своеобразен локомотив за икономиката на страната и за развитието на високите технологии. В момента "Росатом" реализира проекти за строителството на ядрени централи в Турция, Индия, Армения, Бангладеш, Виетнам и Украйна.
Общо подписаните двустранни споразумения предвиждат изграждането на 19 ядрени блока извън пределите на Русия, докато през 2011 г. те са били 11. Според експерти руската корпорация е близо до спечелването и на конкурса за изграждането на втората чешка ядрена централа в Темелин./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg