EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Роботизирана ферма във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роботизирана ферма във Великобритания

mail07:50 | 19.10.2017прегледи 10220 коментарикоментари 0


Първата в света напълно роботизирана ферма „Британска свободна ръка“ е успяла да посее  посее и събере ечемик без присъствието на хора на полето, обявиха инициаторите на проекта. Проектът, чиято обща стойност се оценява на 250 хиляди долара, беше завършен миналия месец. Обемът на прибраното зърно е 4,5 тона, а ечемикът е отглеждан на площ от около 2,5 хектара, използвайки безпилотни трактори и дрони.

Роботизираната ферма е съвместен проект на университета „Харпър Адамс“ и земеделската компания „Precision Decisions“ със седалище в Йорк. Част от финансирането на Hands Free Hectare е получено от британската правителствена организация Innovate UK.

„Проектът беше невероятно добър от гледна точка на цена и качество. Това стана възможно благодарение на използването на софтуер с отворен код. Бяхме в състояние да програмираме оборудването си на базата на евтини автопилоти , “ коментираха инициаторите.

Инженерът на проекта Hands Free Hectare Кийт Франклин отбеляза, че роботизацията на отделните сектори на селскостопанските системи е използвано и по-рано, но финансирането обикновено идва само в една област./Агрозона


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg