EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Роботи в Европейския парламент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роботи в Европейския парламент

mail10:34 | 10.02.2017прегледи 1271 коментарикоментари 0


Роботи бяха специални гости на семинара на Европейския парламент, посветен на създаването на европейски правила за употребата им. Докладът ще бъде гласуван на пленарното заседание на 15 февруари, а авторката му Мади Делво (С&Д, Люксембург) отговори на въпроси по темата в интервю на живо във Facebook.

Документът, по който депутатите ще гласуват след седмица в Страсбург, се отнася за използването на роботи за граждански цели - например, дронове, медицински уреди и домашни роботи. Той приканва Европейската комисия да излезе със законодателно предложение, което да регламентира употребата им и да даде отговор на въпроси като например кой трябва да носи отговорност, ако човек бъде наранен от робот.

Повечето въпроси към г-жа Делво във Facebook бяха свързани с неприкосновеността на личния живот, опасността да бъдем заменени от роботи на работното място, законовите права на роботите и възможностите за злоупотреба с технологията.

„Свидетели сме на това как технологиите се променят много бързо, роботите са вече на пазара, затова е нужно да призовем Европейската комисия за създаване на регулации по темата“, заяви г-жа Делво. По въпроса с работните места тя сподели, че „ще има промяна на трудовия пазар“ и че е нужно да се набляга на обучение през целия живот, за да могат хората да бъдат подготвени към променящата се среда. "Това законодателство има за цел да направи по-добър живота на хората, а не на роботите", подчерта тя.


Тагове: роботи, ЕП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg