EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Решение за КТБ през октомври?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Решение за КТБ през октомври?

mail06:33 | 07.08.2014прегледи 1459 коментарикоментари 0


Българските власти ще вземат решение за това какво да правят с Корпоративна търговска банка (КТБ), след като получат резултатите от назначения одит. Това се очаква да се случи около средата на октомври, заявява в интервю за „Ройтерс” президентът Росен Плевнелиев, цитирано от бТВ.

"Върви одит от широко уважавани български и международни одиторски компании. За момента нито един политик, нито едно правителство не може да направи нищо. Но просто трябва да се изчака, за да видят числата", казва държавният глава.

Съдбата на четвъртия по големина кредитор в България е неясна, а разпускането на парламента удължава най-тежката банкова криза в балканската държава от 90-те години насам. Властите са изчислили, че стойността на евентуалното спасяване на банката ще струва на държавата около 1,5-2 милиарда лева, посочва агенцията.

Президентът каза още, че централната банка може да вземе решение през октомври дали да стабилизира КТБ или да я остави в несъстоятелност. Той обеща неговата администрация да окаже пълна подкрепа на усилията на БНБ.

Росен Плевнелиев допълва, че служебният кабинет ще работи за присъединяването към европейския банков надзор, както и че ще бъде стартиран процес, за да се даде възможност на България да се присъедини към еврозоната до 2020 г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg