EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рестарт на "Турски поток"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рестарт на "Турски поток"?

mail10:35 | 05.09.2016прегледи 1263 коментарикоментари 0


Турската страна предоставя възможност за доставка на газ по Турски поток на границата на Турция и Гърция, заяви пред журналисти ръководителят на Газпром Алексей Милер, цитиран от ТАСС. 
В отговор на въпрос дали това означава, че в скоро време турските власти ще преоформят разрешителните, издадени на времето за проекта Южен поток, че е възможно да бъде продължена работата и по проекта в предишната му конфигурация - с тръба до България, Милер каза: "Не, става въпрос изключително за преоформяне на всички издадени по-рано разрешителни за Турски поток, морски газопровод от Русия до Турция".
По въпроса дали може газ да се доставя през Турски поток до Европа той заяви: "Турската страна предоставя такава възможност на границата на Турция и Гърция".

По-рано министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи, пред журналисти, че "проектът за първата тръба на газопровода "Турски поток" трябва да бъде реализиран към края на 2019 година". "Сега ние с нашите турски партньори обсъждаме конкретни стъпки за реализация на проекта. Разработихме пътна карта, която е предадена на турските партньори, създадена е специална работна група, разработен е проект за междуправителствен договор. Планираме до един - два месеца да стигнем до подписване на съответните споразумения, за да може първата линия на газопровода за доставка на газ за турските потребители да бъде реализирана още към края на 2019 година", каза Новак. /ТАСС/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150