EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рено инвестира 2 млрд. евро в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рено инвестира 2 млрд. евро в Румъния

mail15:15 | 16.11.2012прегледи 862 коментарикоментари 0


Румънският президент Траян Бъсеску поздрави днес френския автомобилопроизводител Рено за инвестициите от два милиарда евро в Румъния, предадоха Франс прес и Медиафакс. Бъсеску благодари за 18-те хиляди работни места, които Рено е създала в Румъния, и заради факта, че е превърнала Дачия в световна марка. Румънският президент участва в представяне за румънския пазар на новите версии на моделите Дачия Логан, Сандеро и Сандеро Степуей.
Румънският автомобилостроител Дачия, базиран в град Питещ, на 110 км северозападно от Букурещ, бе купен от Рено през 1998 г. Тази покупка е смятана за една от малкото успешни приватизации в Румъния, отбелязва Франс прес.
Представителите на Дачия-Рено информираха Бъсеску, че през 2013 г. ще бъде лансиран нов модел Дачия и че стратегията на групата е да продължи дългосрочните си инвестиции в страната, съобщава Медиафакс.
Френската компания откри неотдавна свой завод в Танжер, Мароко. Представителите на Дачия-Рено увериха днес, че заводът в Мароко не е създаден, за да замени този в Румъния, а за да допълни продукцията на предприятието в Питещ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg