EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонти на СОП, Варна-Евксиноград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонти на СОП, Варна-Евксиноград

mail18:08 | 08.03.2021прегледи 712 коментарикоментари 0


Започна ремонтът на още 2,8 км от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ в участъка между кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/. Строителните дейности са част от стартиралото в края на 2020 г. поетапно обновяване на Северната дъга на СОП, с дължина 20, 4 км. На 11 февруари продължиха дейностите в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/ и вече се работи по трасе с обща дължина 6,4 км.

    По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга са изцяло затворени за движение. Трафикът преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

    Предвижда се ремонтните работи в двата участъка да приключат до средата на май 2021 г. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.

-----------------

 Започва ремонт на 1,9 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Ще се обновява платното за Евксиноград. За извършване на строителните дейности движението в отсечката ще бъде ограничено, а трафикът ще преминава двупосочно в платното за Варна.

Ремонтът предвижда студено рециклиране на асфалтобетоновата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, подобряване на отводняването с подмяна на решетките за дъждоприемната канализация, почистване на водостоци и подравняване на банкети. Отсечката ще бъде с нови бордюри, тротоари, ограничителни системи и метални парапети. Предвижда се ремонтните дейности в платното за Евксиноград да завършат до 31 май.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg