EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонт на инфраструктура към Дунав мост 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на инфраструктура към Дунав мост 2

mail10:00 | 26.08.2013прегледи 623 коментарикоментари 0


През юли в Агенция "Пътна инфраструктура" са приключили процедурите за избор на изпълнител и е подписан договор за изработването на идеен и технически проект на проблемния участък между Димово и Ружинци на международен път Е 79. Това съобщиха от областната администрация.
Двадесеткилометровият участък е част от инфраструктурата на Дунав мост 2 и е трябвало да бъде готов преди пускането в експлоатация на мостовото съоръжение между България и Румъния. Новата пътна отсечка трябва да замени сегашния проблемен участък от Е-79, който преминава през гр. Димово и селата Бела, Скомля и Медовница, а с неговото изграждане ще се осигури липсващата връзка от инфраструктурата на Дунав мост при Видин - Калафат.
Областният управител на Видин Кръстьо Спасов е информирал АПИ, председателя на Народното събрание Михаил Миков, премиера Пламен Орешарски и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за критичното състояние на пътната инфраструктура и проблемите възникнали след като бе пуснат в експлоатация Дунав мост 2.
Този участък от пътната инфраструктура е започнал да се строи през 1988-1989 г., но две години по-късно изпълнението на проекта спира, поради липса на финансиране.

източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162