EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонт на жълтите павета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на жълтите павета

mail16:30 | 25.03.2011прегледи 1258 коментарикоментари 0


От събота, 26 март, в рамките на 9 дни жълтите павета в столицата ще са в ремонт. Това съобщи заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов.
След зимата на места има потъвания или неравности, затова там, а и на други местаq, където се налага, паветата ще бъдат подменени. Булевардът обаче няма да бъде затварян, ако все пак това се налага, то ще се случва през уикенда, когато движението е най-малко натоварено, посочи зам.–кметът, който отговаря за транспорта. Той заяви още, че тази седмица е започнала и активната работа по програмата за текущи ремонти на улиците в столицата. Фирмите трябва да приключат работа по нейното изпълнение до края на месец април. Така ще бъдат ремонтирани основните булеварди и улици на столицата. За това работят 15 екипа, а общината е заделила от бюджета си 27 млн. лева.
Според Любомир Христов, вероятно фирмите ще увеличат хората си, за да могат да се спазят сроковете. А иначе някои от тях дават и гаранция от 5 години за работата си. Средната гаранция за ремонтите обаче е 2 години. "Надявам се, че времето ще е благосклонно и ще можем да изпълним проекта така, както е заложена до 30 април", каза зам.-столичният кмет. Той каза, че след това общината ще съсредоточи своите усилия върху програмата за ремонт на вътрешнокварталните улици. За това ще има и време и ресурс, обеща Христов. Следващата седмица ще започне и ремонтните дейности по булевард "Цариградско шосе". Текущи ремонти ще се правят по цялата дължина на булеварда.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg