EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонт на АМ "Марица", свлачище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на АМ "Марица", свлачище

mail06:55 | 09.09.2021прегледи 1274 коментарикоментари 0


Започва ремонт на 6 км участък /от км 107 до км 101/ на АМ „Марица“ в платното за Хасково. Движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км /от км 103 до км 107/, 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели. Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Ремонтните дейности ще се изпълняват от дружеството „АБ“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

  -------------------------

Стартира укрепването на свлачището на първокласния път I-3 Бяла - Ботевград при с. Козар Белене, в участъка от км 41+251 до км 41+562 в област Плевен. За изпълнение на строително-монтажните работи в 311-метровата отсечка поетапно ще се ограничава движението в едната лента. Първо ще бъде затворена лентата в посока Бяла, а при втория етап от укрепителните дейности – лентата за Ботевград. Трафикът ще преминава двупосочно в свободната от ремонтни работи лента и ще се регулира със светофарна уредба.

   За спиране на свлачищния процес е предвидено изграждането на укрепителни съоръжения - ще бъдат изпълнени стоманобетонови пилоти, разположени в един ред, които ще бъдат обединени чрез подпорна стоманобетонова стена и анкери. Ще бъде изградена армирана насипна подпорна конструкция с височина 3 м, предвидена е и пълна реконструкция на пътната настилка в участък от 200 м. Габаритът на пътя ще бъде възстановен до съществуващия. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи /мантинели/ от двете страни на пътното платно и ще бъде положена нова хоризонтална маркировка.

      Срокът за изпълнение на укрепителните работи е 5 месеца.

   Изпълнител на обекта е „Автомагистрали“ ЕАД. Договорът е за 4 188 074,40 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на „Рутекс“ ООД и е на стойност 41 040 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Геоконструкт“ ООД за 14 400 лв. с ДДС.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg