EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордни петролни резерви на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордни петролни резерви на САЩ

mail11:47 | 19.02.2016прегледи 942 коментарикоментари 0


Опасенията за глобалното пренасищане се върнаха на петролния пазар в петък, след като резервите в САЩ достигнаха рекордно високи нива, пише WBPonline. Вчера, 18 февруари Администрацията за енергийна информация отчете ръст от 2,147 милиона барела през седмицата до 12 февруари до 504,1 млн. барела, което е нов рекорд. Резултатът е под очакваното от анализаторите повишение от 3,23 млн. барела. Ден по-рано Американският петролен институт съобщи за спад от 3,3 млн. барела през седмицата до 12 февруари. Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,82% до $ 32,66 за барел, докато цената на европейския бенчмарк Brent се понижава с 0,90% до $ 33,97 за барел.

Последните няколко сесии цената на петрола записваше резки ръстове, след като Иран изрази подкрепа за предложеното замразяване на цените на януарските им нива. Все пак режимът в Техеран не каза категорично дали ще се включи в сделката, постигната от Русия, Саудитска Арабия, Венецуела и Катар.Освен това нагласите на пазарните участници се влошиха, след като Саудитска Арабия заяви, че не планира да свива добива си.

„Темата с петрола се определя от търсенето и предлагането и от пазарните сили. Кралството на Саудитска Арабия ще защитава пазарния си дял, както сме казвали", заяви министърът на външните работи Адел ал Джубейр. Иран, който иска да се върна към ниво на добив отпреди санкциите, също изключва понижаване на продукцията./infostock


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg