EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордни загуби за атинската фондова борса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордни загуби за атинската фондова борса

mail11:40 | 01.09.2010прегледи 1131 коментарикоментари 0


"Рекордни загуби от 1, 37 млрд. евро са отчели за първата половина на годината 265 предприятия, листвани на атинската фондова борса", съобщава в. "Катимерини" с коментара, че това прави все по-несигурно набирането на постъпления в бюджета.
В. "Експрес" твърди, че 54 на сто от листваните на борсата фирми са губещи.  Според в. "Имерисия" това означавало, че всяко второ предприятие  в страната е губещо.    
"Приходите в бюджета са гордиевият възел за правителството, което се опасява, че те няма да могат да бъдат събрани ", смята в. "Метро". Според изданието досега в бюджета са постъпили едва 772 млн. евро, докато целта на кабинета, отразен в договора с ЕС и МВФ за отпусната финансова помощ на Гърция, е да се съберат 1,4 млрд. евро.
"Финансовото министерство е под пара и търси начини да запуши дупката в приходната част на бюджета", отбелязва вестникът.   
В. "Нафтемборики" пише, че рецесията е ударила печалбите на листваните на борсата фирми и че за първи път там са регистрирани загуби за първата половина на годината.
В. "Авги" предупреждава за изказвани опасения, че за последните три месеца на годината рецесията в Гърция може да надхвърли пет процента и че до 10 процента могат да стигнат загубите в БВП на страната за периода 2009-2011 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg