EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекорден ръст за немската икономика през Q2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорден ръст за немската икономика през Q2

mail12:00 | 13.08.2010прегледи 1540 коментарикоментари 0


Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия през второто тримесечие е нараснал с 2,2 на сто или с най-високо темпо след обединението на двете Германии. Това сочат публикуваните днес данни на Федералната статистическа агенция, цитирани от световните агенции.
Според обявените днес предварителни статистически данни БВП на Германия е нараснал силно през второто тримесечие спрямо увеличението му с 0,5 на сто през първите три месеца, което пък бе коригирано към повишение спрямо преди обявения растеж от 0,2 на сто, уточнява Асошиейтед прес.
Подобрената глобална икономическата конюнктура е стимулирала търсенето на германския износ, а поръчките на промишлените компании в страната и бизнес доверието са се повишили.
През 2009 година БВП на най-голямата европейска икономика се сви с 4,9 на сто в разгара на икономическата и финансовата криза, припомня ДПА.
Днес по-късно се очаква да бъдат обявени и данните за икономиките на страните от еврозоната за второто тримесечие, уточнява АП. 
Френският министър на икономиката г-жа Кристин Лагард съобщи, че френската икономика е постигнала растеж от 0,6 на сто през второто тримесечие на годината, предаде Франс прес.
"Растежът от 0,6 на сто е три пъти по-добър, отколкото отчетения през първото тримесечие, защото Националният статистически институт леко повиши оценката си за растежа през първото тримесечие" до 0,2 на сто спрямо предварително обявения 0,1 на сто, отбеляза със задоволство Лагард в ефира на радио Европа 1.
Националният статистически институт потвърди в комюнике цифрите, обявени от г-жа Лагард.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057