EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Рекорд на румънски автомобили на Дунав мост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорд на румънски автомобили на Дунав мост

mail15:34 | 08.06.2017прегледи 801 коментарикоментари 0


За денонощие през ГКПП "Дунав мост" в посока Румъния са преминали 6000 автомобила, което е рекорд, съобщи митницата в Русе.
До сега максимумът в пикови моменти е бил не повече от 4000 автомобила за 24 часа, а в нормален ден средно броят на преминаващите леки коли е между 1200 и 1500.
Заради огромния брой автомобили на 5 срещу 6 юни се е получило задръстване и хаос по пътните артерии в близост до граничния пункт, както и в района на кръговото кръстовище. Обстановката се е усложнила допълнително и заради катастрофа на територията на Румъния, близо до границата, като движението вчера следобед в двете посоки е било спряно за известно време, което е блокирало и преминаването по моста.
Заради създадената кризисна ситуация са били предприети спешни мерки от ръководството на митницата, областната дирекция на МВР и Гранична полиция. Създадена е била извънредна организация, която да осигури максимално бързо и в порядък преминаването на автомобилите в посока Румъния. Отворени са били четири трасета за обслужване на леки коли, като временно тежкотоварният трафик, който не бил засилен, е обслужван само на едно трасе.
В резултат на извънредните мерки до 2.00 часа тази нощ натрупаната близо 10-километрова опашка е била стопена и граничният пункт се е върнал към обичайния си ритъм на работа.
От митницата информираха още, че общият брой на преминалите от Русе към Гюргево леки автомобили от неделя сутринта до вторник сутрин е 8700. За същия период автобусите са 128, като 70 от тях са само за последното денонощие, при обичаен трафик 20-25 автобуса на денонощие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg