EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Реката в Габрово се облече карнавално

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реката в Габрово се облече карнавално

mail18:00 | 14.05.2013прегледи 631 коментарикоментари 0


Янтра „шие“ своя карнавален костюм. Броени дни преди традиционния Карнавал да залее улиците на Габрово, весели цветове „потекоха“ в коритото на реката.
Каменните късове по брега и във водата привличат погледа на минувачите, провокирайки ги да се чудят защо и как те са сменили монотонния си сив цвят с живите, ярки цветове, излезли сякаш от тазгодишния карнавален афиш. Любопитни габровци вече заснеха как стилистите на реката я променят.
За пръв път тази година празничната украса на града слезе толкова близо до водата. „Обличането“ на речния скат е елемент от подготовката за предстоящите празници и е част от амбициозен проект за нова карнавална визия на Габрово.

Карнавалният хронометър в Габрово започна да отмерва точно 10 дни – идеалното време за да се настрои човек на празнична вълна, да помисли за реквизита си, да се срещне с приятели на чаша бира, за да обсъдят внимателно следващите си сбирки. Със сигурност всичко това ще се случи на площад „Възраждане” пред голямата сцена и не на последно място - да обмисли с кого и къде точно стратегически да се разположим, за да се насладим най-добре на шествието на 18 май.
Карнавалното трасе започва от МОЛ „Габрово” и завършва на Дома на хумора и сатирата. Тази година преобразяването ще е с огледален ефект - както вече се знае темата на Карнавала е „Двойници” и всеки ще има шанс да се превърне в когото си иска: любима рок звезда, главен герой от популярен сериал, политик, спортист, анимационен герой, или пък кварталния зевзек...
Със сигурност ще е забавно разпознаването, а една от трудните задачи ще е да разпознаем и самия кмет сред голямото съзвездие от двойници.
На 18 май габровските улици ще бъдат сцена на истинско шоу, а идеята е то да продължи и след Карнавала./Пресцентър Община Габрово
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg