EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Резкият обрат на Toshiba

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Резкият обрат на Toshiba

mail15:00 | 15.05.2014прегледи 1131 коментарикоментари 0


Японският промишлен конгломерат Toshiba, известен с електронната си техника или с ядрените си реактори, обяви, че ще развива нова дейност: продажба на зеленчуци, произведени в завод, предаде Франс прес. Ще дадем ново измерение на дейността си, свързана със здравеопазването, обяснява Toshiba в съобщение.
Компанията се готви да произвежда зеленчуци без пестициди или други химически съставки в завод, който е изцяло закрит и работи при антисептични условия, като производството ще се ръководи от изключителна електронна апаратура. Toshiba , която е специализирана и в медицинско оборудване и има своя собствена болница в Токио, иска да помогне за поддържането на доброто здраве на хората. Според компанията това може да се постигне, като се приема здравословна храна, която може да бъде произведена в завод при определени технологични условия.

Компанията изгражда завода за растения в изоставен обект в Йокосука, префектура Канагава, и ще започне доставките на марули, салати, спанак и други зеленчуци през второто тримесечие на финансовата 2014 година, която приключва в края на март, се посочва в съобщение на сайта на компанията. Очаква се годишните продажби да възлизат на 300 милиарда йени.
Площта за производство ще бъде 2000 квадратни метра. Заводът ще бъде оборудван с флуоресцентно осветление, специално оптимизирано за растежа на зеленчуците, с климатична система, която ще поддържа постоянна температура и влага, с дистанционна система за проследяване на растежа и стерилизационна система за пакетиране на продуктите. Toshiba не е първата компания в Япония, която се интересува от "заводи за зеленчуци". Конкурентите й Panasonic и Fujitsu Ltd. също имат "селскостопански предприятия" от този тип, пуснати в експлоатация неотдавна в префектура Фукушима, където част от населението предпочита зеленчуци, произведени на закрито, заради опасенията, че отгледаните на открито може да са радиоактивни.
 


Тагове: зеленчуци, Toshiba
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg